Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ф. Маліж закликав українських урядовців не говорити про реформи, а їх втілювати

238273 ПЕРЕГЛЯДІВ

Директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу, Франсіс Маліж, попередив, що у разі недостатньо швидкого реформування країни на Україну може чекати фінансовий крах.


Директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу, Франсіс Маліж, попередив, що у разі недостатньо швидкого реформування країни на Україну може чекати фінансовий крах. Як цитує фінансиста Голос Америки, пан Маліж, зауважив, що наразі бачить багато слів про необхідність реформування, аніж цих самих реформ, бо Україна рухається недостатньо швидким темпом, аби попередити фінансову катастрофу. Потрібні реальні зміни, а не тільки затвердження законопроектів.
На думку пана Маліжа, урядовці мають першочергово вдосконалювати енергетичну та банківську сферу, покращити інвестиційний ринок.
Зокрема позитивно відгукнувся Маліж про дії Нацбанку, назвавши девальвацію гривні і монетарну політику – політичним рішенням. Та разом із тим, фінансист порадив "почистити" банківську систему від нечесних гравців, реформувати «НафтоГаз» та зробити максимально чесними і прозорими правила гри в економіці заради приваблення інвестицій.
Крім цього, пан Маліж наголошує, що Європейський Банк Реконстукції та Розвитку при ухваленні рішення про кредитування держави буде керуватись кількома аспектами: це наявність гарних інвестиційних проектів, кредитне рішення МВФ та стан просування українських реформ. Зокрема головним інвест-проектом для ЄБРР пан Маліж бачить модернізацію газопроводу «Уренгой–Помари-Ужгорож», в яку готові вкласти 150 млрд. доларів. Проте до реального інвестування справа може і не дійти, бо уряд не докладає необхідних зусиль для реформування енергетичного сектору.
Разом із тим, пан Маліж відмітив, що ЄБРР не має ліміту на кредитування України та може й надалі співпрацювати з державою, навіть у випадку введення військового стану.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео