Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Банкірів каратимуть за банкрутство

Банкірів каратимуть за банкрутство
212132 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з новим законом, який вже підписав Президент, банкіри будуть нести більшу відповідальність за доведення банку до банкрутства


Згідно з новим законом, який вже підписав Президент, банкіри будуть нести більшу відповідальність за доведення банку до банкрутства. Їх каратимуть штрафом і навіть позбавленням волі.
Президент підписав закон, що передбачає внесення змін до попередніх законодавчих актів щодо відповідальності осіб, безпосередньо пов’язаних з банківською діяльністю. Цей закон дозволятиме застосовувати більш жорсткі санкції по відношенню до банкірів, які своїми неправомірними діями поставили під удар певну кредитну організацію.
Новий закон передбачає застосування кримінальної відповідальності, якщо є підозра в умисному доведенні банку до фінансової неспроможності. Якщо ж топ-менеджер банку подавав неточні дані щодо якихось активів, він платитиме штраф, розмір якого значно виросте і складатиме від 34 до 85 тисяч гривень. У випадку, коли такі дії менеджерів призвели до віднесення банку до категорії проблемних, штраф підвищується і складатиме від 85 до 170 тисяч. Нацбанк планує за допомогою таких методів підвищити ефективність стягування коштів з акціонерів збанкрутілих фінансових установ.
Цей документ розглянули відносно швидко: 10 лютого він був тільки направлений Президентом до Верховної Ради, а 2 березня в цілому прийнятий. Власники нещодавно збанкрутілих банків вже відчують на собі нові законодавчі норми.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео