Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Фонд гарантування вкладів скоро спорожніє

Фонд гарантування вкладів скоро спорожніє
132651 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ресурси Фонду гарантування вкладів, який забезпечує надійність депозитів громадян України, потроху вичерпується


Ресурси Фонду гарантування вкладів, який забезпечує надійність депозитів громадян України, потроху вичерпується. У Фонді розповіли, що у зв’язку з масовим банкрутством банків, в Україні, грошей для виплат усім вкладникам вистачить усього на 2 місяці.
Фонд гарантування вкладів поступово спустошується у зв’язку з визнанням банків банкрутами, а також з масовим відтоком депозитів. Так за останній час відтік гривневих депозитів з українських банків склав 6,6 мільярдів, відтік з валютних вкладів – 700 мільйонів євро.
Фінансові експерти зазначають, що якщо відтік депозитів буде таким стрімким, ресурсів Фонду гарантування вкладів вистачить не більше ніж на 2 місяці.
Головна функція цього фонду – виплата грошей вкладникам, які мають депозит у банку, що визнаний банкрутом і перебуває у стадії ліквідації. Для повернення грошей громадянам залучають також кредити рефінансування у Нацбанку України.
Екс-міністр фінансів Олександр Шлапак зазначав, що дефіцит Фонду гарантування вкладів на кінець 2014 року – 10,5 мільйонів гривень. Головною причиною він також назвав відтік вкладів громадян з депозитів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео