Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Коливання гривні у минулому

Коливання гривні у минулому
79651 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експерти прогнозують найближчим часом встановлення стійкого курсу гривні


Експерти прогнозують найближчим часом встановлення стійкого курсу гривні. Вони обіцяють реальний курс на рівні 24 доларів за гривню після отримання Україною кредиту Міжнародного валютного фонду.
Колишній голова Нацбанку України Олександр Савченко зробив власні прогнози, за якими в кінці тижня національна валюта має зупинитися на своєму адекватному рівні – 24 гривні за долар. Такі зміни, на думку експерта, будуть пов’язані з двома подіями: Нацбанк припинить самостійно встановлювати офіційний курс і допустить до керування чесних імпортерів, а також Україна отримає гроші від МВФ.
Савченко вважає, що за умови грамотних дій уряду із стабілізації курсу національна валюта може ще більше укріпитися і досягти рівня18-22 гривні за долар.
Якщо Україна отримає від МВФ кредит у розмірі 6-7 мільярдів гривень, цього буде достатньо, щоб не оголосити дефолт до кінця року. Наразі, повторив експерт, ситуація для стабілізації економіки в Україні складається досить вдало, тому варто використати цю можливість. З іншого боку, у грамотних діях уряду і Нацбанку Савченко сумнівається.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео