Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

$10 млрд від МВФ вже у цьому році

$10 млрд від МВФ вже у цьому році
159129 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр фінансів України Наталія Яресько офіційно повідомила, що перший транш кредиту МВФ становитиме $5 млрд


Міністр фінансів України Наталія Яресько офіційно повідомила, що перший транш кредиту МВФ становитиме $5 млрд. Ще таку ж суму очікують отримати до кінця року.
Вчора Міжнародний валютний фонд ухвалив для України розширену програму фінансування (Extended Fund Facility -EFF) у розмірі $17,5 млрд на чотири роки.
"Фінансова ситуація в Україні складна. Ми вдячні міжнародному співтовариству за його підтримку і будемо продовжувати наші структурні реформи, аби відновити економіку та боротися з корупцією на всіх рівнях. Чим скоріше ці кошти почнуть працювати, тим краще для нашої економіки та народу", – наголосила глава Мінфіну.
Нова програма кредитування МВФ відрізняється від попередніх. Раніше Україна користувалась короткостроковими кредитами типу stand-by, які надавались Нацбанку. Натомість сьогоднішній кредит буде розподілений між регулятором та міністерством фінансів, яке повинно влити кошти у державний бюджет.
В основному кредитні гроші підуть на поповнення золотовалютних запасів України, стабілізацію курсу гривні, а також на реформування державного сектору. Частину кредиту планують витрати на погашення зовнішніх боргів країни.
Також сьогодні офіційний Вашингтон привітав фінансову програму МВФ і зазначив, що США із партнерами сприятимуть в майбутньому додатковій фінансовій допомозі Києву.
«Сполучені Штати працюють разом з міжнародними партнерами, щоб забезпечити Україну фінансовою підтримкою, яку вона потребує, продовжуючи вживати заходів, які змінять українську економіку та демократію» - йдеться в офіційному повідомленні Білого дому.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео