Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дефіцит бюджету повинен бути на рівні 10% ВВП

Дефіцит бюджету повинен бути на рівні 10% ВВП
79645 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стали відомі чергові деталі фінансової допомоги МВФ. Відповідно до вимог кредиту, сукупний дефіцит державного бюджету не повинен перевищувати 12% ВВП, а середній показник повинен бути 10%


Стали відомі чергові деталі фінансової допомоги МВФ. Відповідно до вимог кредиту, сукупний дефіцит державного бюджету не повинен перевищувати 12% ВВП, а середній показник повинен бути 10%. В цих цифрах вже повинні бути враховані «дірки» від НАК «Нафтогаз» та Пенсійного фонду. Однак міжнародні кредитори дають Києву час, аби вивести показник до необхідного рівня і зобов’язання України стосуються періоду 2019-2025 років.
Також в угоді передбачено, що суверенний державний борг повинен скородитись до 71% ВВП до 2020 року, а виплати по внутрішньо-боргових зобов’язаннях мають знизитись на $15 млрд.
Програма також передбачає підтримку України з боку інших позичальників, які надавали Києву фінансову допомогу. Справа стосується перегляду та поліпшення умов боргової стійкості України у середньостроковому плані.
Нагадаємо, що в березні Верховна Рада України з ініціативи уряду, задля отримання кредиту МВФ, внесла зміни до державного бюджету. Поправки стосувались збільшення дохідної частини на 22,5 млрд грн, а видаткової на 35,7 млрд грн. При цьому, дефіцит бюджету зріз від 3,7% ВВП до 4,1%
Вчора Україна отримала «зелено світло» на кредит у розмірі $17,5 млрд на чотири наступні роки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео