Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кредит від МВФ - в обмін на непопулярні реформи

Кредит від МВФ - в обмін на непопулярні реформи
185617 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міжнародному валютному фонді висунули умови, дотримання яких чекають від України для того, щоб держава могла отримати черговий кредитний транш


У Міжнародному валютному фонді висунули умови, дотримання яких чекають від України для того, щоб держава могла отримати черговий кредитний транш. Основна частина з них – непопулярні, часом жорсткі реформи.
МВФ ухвалив відкриття чергової кредитної програми для України. Вона передбачатиме виділення 17 мільйонів доларів протягом 4 років. Перший транш – 2,5 мільйонів – обіцяють направити вже найближчим часом. Однак виділення коштів потребує виконання Україною ряду жорстких умов. Зокрема, програма передбачає зростання тарифів на паливо та електроенергію для населення, скорочення пенсій для пенсіонерів, які продовжують працювати. Говорять також про скорочення кількості шкіл на 5 відсотків, яке мають здійснити до 2016 року. При цьому мають не просто зменшити кількість шкіл, а оптимізувати їх, об’єднавши між собою. Скороченню обіцяють піддати і вищі навчальні заклади, розформувавши ті, які не проходять відповідну атестацію. Планується, що за кілька років кількість вишів зменшиться на 60 відсотків.
Умови Міжнародного валютного фонду вже викликали чимале незадоволення людей, які не підтримують надто жорсткі зміни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео