Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

"Нафтогаз" поки має зберігати цілісність

"Нафтогаз" поки має зберігати цілісність
106205 ПЕРЕГЛЯДІВ

Компанію «Нафтогаз» доцільно поки не розформовувати – таку думку висловив Голова правління компанії Андрій Коболєв.


Компанію «Нафтогаз» доцільно поки не розформовувати – таку думку висловив Голова правління компанії Андрій Коболєв. Він пояснив це існуванням ряду економічних чинників, через які розформування державної компанії не є вигідним.
Андрій Коболєв, який стоїть на чолі правління «Нафтогазу», вважає, що зараз розформування державної компанії «Нафтогаз» є недоречним, оскільки Стокгольмський арбітраж якраз розглядає претензію української компанії до російського «Газпрому», яка полягає у вимозі перегляду ціни на газ заднім числом та компенсацію російською компанією втрачених коштів. Сума, яку у разі вдалого вирішення справи має виплатити «Газпром», перевищує 10 мільярдів доларів. Коболєв стверджує, що Україна має шанс отримати цю компенсацію.
Український уряд у кінці 2014 року прийняв рішення, згідно з яким державна компанія «Нафтогаз України» має бути реформована. У результаті запланованих змін з неї мали б виділитися акціонерні товариства «Українська газотранспортна система» та «Українські газові сховища». Метою таких трансформацій є створення компанії-оператора ГТС, яка дасть можливість взяти участь у модернізації газотранспортної системи України європейським та американським інвесторам.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео