Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Самозайнятими особами зацікавилася податкова

Самозайнятими особами зацікавилася податкова
185966 ПЕРЕГЛЯДІВ

Особам, які займаються незалежною професійною діяльністю, пропонують до 1 травня поточного року подати до податкової служби декларацію про свої доходи.


Так звані самозайняті громадяни стали об’єктом зацікавлення податківців. Особам, які займаються незалежною професійною діяльністю, пропонують до 1 травня поточного року подати до податкової служби декларацію про свої доходи. В іншому випадку можливе стягнення штрафу.
До категорії самозайнятих осіб входять громадяни, які займаються незалежною професійною діяльністю. Зокрема, це науковці, викладачі, приватні медики, представники творчих професій, адвокати та нотаріуси. Особи, які отримують незалежний від державної системи дохід, повинні за результатами своєї діяльності у 2014 році подати у податкову службу та сплатити відповідний єдиний внесок до 1 травня 205 року.
Розмір єдиного внеску для таких осіб складає 34,7% від загального доходу.
Ті особи, які не відзвітують про свої доходи податковій службі, відповідно до закону, прийнятого 1 січня 2015 року, нестимуть відповідальність – у перший раз штраф у 170 гривень за допущене порушення. За друге порушення подання звітності та сплати податків протягом одного року штраф зростає до 1020 гривень.
Наразі відповідна служба ретельно перевіряє діяльність громадян на предмет недотримання податкового законодавства.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео