Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вкладники банків-банкрутів зможуть отримати свої гроші

Вкладники банків-банкрутів зможуть отримати свої гроші
186313 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фонд гарантування вкладів оголосив про початок видачі депозитів у збанкрутілих банках


Фонд гарантування вкладів оголосив про початок видачі депозитів у збанкрутілих банках. Зокрема, вкладники «Дельта Банку» вже почали отримувати свої заощадження. Загалом за два дні клієнти банку отримали більше 750 мільйонів гривень.
11 червня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав видавати депозити, які були оформлені у «Дельта Банку», що був визнаний неплатоспроможним. Протягом кількох місяців у банківській структурі працювала тимчасова адміністрація, яка перебуватиме у банку орієнтовно до вересня 2015 року.
Для запобігання паніки та ажіотажу серед вкладників банку вклади видають після попередньої реєстрації та за заздалегідь узгодженими адресами. Залежно від місця реєстрації депозиту видаватимуть заборгованість вкладникам одразу чотири банки: «ПриватБанк», «Укргазбанк», «Ощадбанк» та «Укрексімбанк».
11 вересня у цих банківських структурах розпочали видачу депозитів, строк дії яких закінчився до 3 березня 2015 року, а також за поточними та картковими рахунками.
За попередніми розрахунками, виплати отримають більше ніж 500 тисяч вкладників, загальна сума компенсацій має скласти понад 13 мільярдів гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео