Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна споживатиме румунський газ

Україна споживатиме румунський газ
26743 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 2016 року Україна може купувати румунський газ. Румунія зможе постачати в Україну до 2 мільярдів блакитного палива на рік. Про це стало відомо під час переговорів представників компанії «Укртрансгаз» з румунськими колегами.

Президент ПАО «Укртансгаз» Ігор Прокопів під час інтерв’ю розповів, що одним з кроків до енергонезалежності України у газовій сфері може стати купівля румунського газу, яку можна буде розпочати у наступному році.

Як повідомили представники газової компанії України, у 2016 році Румунія матиме профіцит добутого газу, тому 1-2 мільярди кубометрів вона може продати Україні.

Крім вдалих переговорів з Румунією, за словами Ігоря Прокопова, Україна веде переговори про збільшення обсягів імпорту газу зі Словаччини, Угорщини та Польщі.

На порядку денному наразі перебуває також можливість удосконалення газотранспортної системи Румунії, яку Україна вважає за необхідне провести для подальшого співробітництва з цією державою. Поки невідомо, чи готова Румунія проводити такі модифікації, оскільки раніше її влада заявляла про відсутність технічної можливості здійснювати поставки до України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео