Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У якому стані вугільна промисловість України?

53392 ПЕРЕГЛЯДІВ

На стан вугільної промисловості у 2015 році найсуттєвіше вплинула ситуація на Донбасі: у результаті окупації левової частини регіону видобуток вугілля у цих місцевостях скоротився вдвічі – за перше півріччя було видобуто 15,5 мільйона тон чорного золота.

За даними Державної служби статистики, у першому півріччі 2015 року українськими гірниками було видобуто 15,5 мільйона вугілля. Це вполовину менше, ніж за період січень-липень-2014. Зокрема, за статистикою, у липні цього року на проблемній території було видобуто на 42 відсотки менше вугілля, ніж у липні 2014 року – 2,2 мільйона тон.

При цьому у липні поточного року підприємства вугільної промисловості показали кращі результати, ніж у червні – показники збільшилися на 4,3 відсотка.

Показники вугільної промисловості стали значно гіршими через окупацію великої частини Донецької області проросійськими бойовиками і зупинку великої кількості шахт на непідвладних Україні територіях.

Для того щоб попередити дефіцит вугілля, Арсеній Яценюк надав Міністерству енергетики розпорядження розпочати закупівлю антрациту з Росії, Південноафриканської республіки та окупованих територій Донеччини.

Як відомо, з 1 вересня припинять видобуток вугілля шахти Горлівки, яка наразі перебуває під контролем бойовиків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео