Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На сторожі якості продуктів харчування стоятиме новий закон

106821 ПЕРЕГЛЯДІВ

Скоро в Україні почне діяти закон, що більш жорстко контролюватиме якість продуктів харчування. Згідно законодавчому документу, виробників продуктів харчування перевірятимуть значно ретельніше.

20 вересня набере чинності новий закон, що передбачатиме більш серйозні перевірки якості продуктів харчування, про що розповіли в Інституті гігієни та медичної екології АМНУ. Закон передбачає, що фактично залишиться один головний контролер якості продуктів харчування — Держпродспоживслужба. До того ж зовсім іншою буде система штрафів: якщо раніше сума штрафу збільшувалася пропорційно чисельності партії товарів, то тепер штраф зросте, якщо більшою буде кількість шкідливих речовин у продуктах, що підлягають перевірці. Така система працює у країнах Євросоюзу і дозволяє більш ефективно контролювати процес виробництва харчових продуктів.

Серед нововведень, які поступово почнуть діяти на українських підприємствах харчової промисловості — обов’язкове запровадження спеціальної форми для працівників фабрик і заводів — рукавичок, шапочок та халатів.

Головним критерієм для перевірки будь-якого підприємства мають ставати скарги споживачів на якість товарів. Як очікують фахівці, повністю набере чинності та почне правильно працювати новостворений закон протягом 3 років.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео