Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Волиняни зможуть легально видобувати бурштин

160494 ПЕРЕГЛЯДІВ

У селах на Волині, жителів яких незаконно видобувають бурштин, створять товариства, що зможуть цілком легально займатися цією діяльністю. Про це повідомили під час зустрічі голови Волинської області з представниками місцевої громади.

Під час зустрічі голови Волинської обласної адміністрації Володимира Гунчика з представниками місцевих громад стало відомо, що місцева влада вирішила дозволяти селянам створювати підприємства для видобутку бурштину. Такі товариства з обмеженою відповідальністю волиняни зможуть відкривати у межах своїх громад. Завданням цих товариств буде проведення геологічних розвідок, а також видобування цінного каміння, крім того, вони повинні будуть робити рекультивацію використаних земель.

Володимир Гунчик зауважив, що товариства, які займатимуться законним видобутком цінного каміння, буде створено на території кожної селищної ради, при цьому очільник обласної адміністрації зауважив, що те, наскільки прибутковими будуть такі підприємства, залежить від самих селян.

Створення товариств, на думку, обласної влади, є найбільш розумним рішенням у ситуації, що склалася.

Першим товариством з видобутку бурштину на Волині стане підприємство, яке скоро буде завершено у селі Галузія Маневицького району. Підприємство вже створено, воно подало відповідні документи до Міністерства екології і має власний статут.

Таким самим шляхом пропонують піти і всім тим, хто бажає займатися видобутком бурштину.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео