Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Атомні електростанції працюватимуть більше, ніж десятиліття

214319 ПЕРЕГЛЯДІВ

Олександром Харченком, котрий обіймає посаду генерального директора Центру і займається дослідженнями енергетики, була озвучена думка, що термін експлуатації другого енергоблоку Південно – Української АЕС буде продовжено більше, ніж на десять років. Поки що, після капітального планового та попереджувального ремонту електромереж, даний енергоблок планують експлуатувати до 2025 року. До речі, енергоблок запустили в роботу тринадцятого грудня.

Пан Харченко переконує, що енергоблоки атомних електростанцій знаходяться в доброму стані та не втрачають своїх потужностей виробництва. Надійною є робота й реакторів. Електростанції також знаходяться в непоганому стані. Це дозволить експлуатувати усі вітчизняні АЕС, а не тільки Південно-Українську, набагато довше, ніж передбачено понадпроектним періодом.

Варто відмітити, що через аварію на японській Фукусімі, на українських атомних електростанціях потрібно впровадити нові та додаткові заходи із забезпечення безпеки. На це Уряду слід звернути увагу й прийняти відповідну програму.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео