Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сонячна енергія в Україні стає дешевшою

Сонячна енергія в Україні стає дешевшою
216154 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні спостерігається значне подешевшання сонячної електроенергії — собівартість цього виду енергії зараз складає 0,97 гривень за кіловат-годину, що виявилося вигідніше за електрику, отриману з вугільних та газових електростанцій.

Спеціалісти з сонячної електроенергетики України повідомляють, що поступово сонячна електроенергія стане для українців найбільш вигідним видом енергії. Вже зараз, за офіційною інформацією, собівартість цього ресурсу складає 0,97 гривень за кіловат-годину, що нижче за більш розповсюджені вугільну та газову електроенергію, собівартість на яких сягає 1,62 гривні кіловат-годину.

Серед можливих видів енергії найбільш дешевими у сучасних українських реаліях є енергія, що постачається з гідро- та атомних електростанцій, собівартість якої дорівнює близько 59 і 42 копійкам за кіловат-годину відповідно.

Згідно з планами відповідного міністерства на поточний рік, в Україні мають побудувати 34 сонячних електростанцій крім уже існуючих. Використання сонячної енергії є економним ще і з тієї причини, що мінімальний гарантійний термін такої електростанції є одним з найдовших — за інформацією спеціалістів, він складає 25 років.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео