Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Навіщо Україні подорожчання алкоголю і сигарет?

Навіщо Україні подорожчання алкоголю і сигарет?
27255 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найближчим часом в Україні можуть подорожчати сигарети та алкогольні напої — це станеться у випадку, якщо буде прийнятий законопроект щодо змін акцизів на тютюнову продукцію та алкоголь, який розглянуть у Верховній Раді найближчим часом.

Кабінет Міністрів дозволив розгляд законопроекту, що стосується підвищення акцизів на алкогольні напої та тютюнову продукцію.

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що за умови прийняття такого законопроекту користь для бюджету держави буде дуже значною — протягом наступного року додаткові бюджетні надходження складатимуть 5,5 мільярда гривень. Як стверджує профільний міністр, зміни цін на алкогольну та тютюнову продукцію будуть зумовлюватися індексом споживацьких цін і індексом цін виробників.

За інформацією Міністерства фінансів, ціни на алкоголь в Україні вимагають перегляду, оскільки вони вже тривалий час не відповідають затратам на виробництво цієї продукції.

Як пояснюють у відповідному міністерстві, після останнього підвищення цін в Україні встигли суттєво змінитися вартість спирту і акцизного податку, що робить подорожчання алкогольних напоїв неминучим.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео