Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Фрукти і ягоди з України знаходять нові ринки збуту

Фрукти і ягоди з України знаходять нові ринки збуту
162520 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року Україна значно розширює ринки збуту плодів та ягід, про що повідомляють у провідних аграрних компаніях держави. Зокрема, вже відкритими є ринки Лівії та Індонезії, у перспективі — договори з Єгиптом, Об'єднаними Арабськими Еміратами та Іраком.

Спеціалісти-аграрії України розповідають про свої плани щодо розширення ринків збуту фруктів і ягід у світі. Так, до вже діючих країн-партнерів 2016 року додалися Індонезія та Лівія. Зокрема, завдяки спрощеній системі експорту до Індонезії вітчизняні аграрії змогли відправити до цієї країни першу партію яблук, що склала 500 тонн.

Найближчим часом мають бути укладені договори з Єгиптом, ОАЕ та Іраком. Серед потенційних покупців фруктів і ягід, вирощених в Україні, - Індія, Китай і В'єтнам.

За інформацією аграріїв України, на найближчий час — орієнтовно протягом наступного року, заплановані переговори з такими державами, як Японія і Мексика.

Серед усіх плодових і ягідних культур, що вирощуються в Україні, іноземних покупців найбільше приваблюють яблука, вишня, черешня та лохина. Лише яблук протягом 2015 року було експортовано близько 5 тисяч тонн, а вже за перші півроку 2016 року цей показник сягнув 7 тисяч тонн. Таким чином, експерти чекають від цього сезону рекордних показників експорту фруктово-ягідної продукції.

Теги: експорт, фрукти, ягоди, яблука, країни, покупці, ринок, аграрії


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео