Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Світові підприємства важкої промисловості переходять на інноваційний 3D-друк

Світові підприємства важкої промисловості переходять на інноваційний 3D-друк
189604 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нова унікальна технологія 3D-друку тільки-но набуває популярності в усьому світі. Її вже активно використовує харчова промисловість, демонструючи клієнтам ресторанів дійсно шедевральні страви, а відтепер за оперативне створення деталей для виробництва транспорту взялися автомобільна та аерокосмічна галузі промисловості, використовуючи при цьому зазначений вище оригінальний 3D-принтер.

Лише один клік комп'ютерної мишки – і дизайнери інтер'єру літака зможуть продемонструвати замовнику геть іншу художню розробку. До того ж, виробництво деталей відтепер отримає й потенціал їх необмеженого створення без стандартного урахування розмірів, коли більша частина компонентів та габаритів для літака має дійсно великі розміри і через це потребує вкладення не тільки значних фінансових, а й трудових людських ресурсів.

Варто відзначити, що новітня технологія 3D-друку задіє механізми програмного забезпечення та комп'ютерного моделювання. Через це вони дозволятимуть інновації друкувати об'єкти з таких матеріалів як нейлон, метал, термопластик, смола та глина. Причому, три перших із них завжди були чи не найважчими для обробки в умовах промислового виробництва. Тому вже зараз провідні інженері світу, проводячи перші тестування 3D-принтеру, говорять про надзвичайно інтенсивне застосування подібної технології у недалекому майбутньому.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео