Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нові принципи роботи паливного ринку

Нові принципи роботи паливного ринку
163059 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Кабмін доручив ряду владних органів надати пропозиції щодо покращення конкурентоспроможності паливних ринків як відповідь на звернення Антимонопольного комітету України.
     Кабінет Міністрів України розглянув пропозиції Антимонопольного комітету з даного питання на ринках нафти та нафтових продуктів, й постановив, що відповідні державні організації мають надати узгоджені пропозиції про шляхи урегулювання конкурентоспроможності.
     Насамперед, необхідно перекласти розмір податку на роздрібну реалізацію нафтопродуктів до ставки базового акцизу з імпорту та виробництва пального. Про це раніше заявили голова Державної фіскальної служби Роман Насиров, київський міський голова Віталій Кличко, голова парламентського комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна. Нагальним також є питання розвитку біржової торгівлі нафтопродуктами та посилення контролю за законністю встановлення газових модулів.
     У Києві, за оцінкою експертів, близько 70% зниженого газу продається нелегально. Тому існування такого роздрібного акцизу сприяє розвитку «сірого ринку» палива, тобто підприємці ухиляються від його сплати, таким чином й отримують несправедливі переваги перед сумлінними операторами.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео