Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: У Росії з сьогоднішнього дня під забороною імпорт солі з України

Новини України: У Росії з сьогоднішнього дня під забороною імпорт солі з України
158915 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росспоживнагляд вирішив призупинити імпорт солі, яка виробляється на українському підприємстві «Артемсіль» на територію Російської Федерації.


Росспоживнагляд вирішив призупинити імпорт солі, яка виробляється на українському підприємстві «Артемсіль» на територію Російської Федерації. Це обмеження вступило в дію з 26 січня 2015 року.
Заборона на ввезення української солі в Росію пов’язано з виявленням невідповідностей продукту стандартам по вмісту йоду, домішок та органолептичними показниками.
Працівники Росспоживнагляду стверджують, що дослідження, які вони провели, підтвердили ці підозри. Вони з’явилися у наглядового відомства щодо солі з України ще в листопаді минулого року.
При цьому санітарний лікар Російської Федерації Анна Попова тиждень тому заявила про деякі претензії до підприємства «Артемсіль», яке є виробником солі на території України.
«Неякісна продукція, на жаль, присутня», - відзначала Анна Попова. Відомо, що білоруські та українські виробники солі освоїли трохи більше половини сольового ринку Російської Федерації, але їх вже є кому замінити - російські сольові компанії. Відомості про цю заборону направлені в управління Росспоживнагляду і митну службу Російської Федерації. Варто зазначити, що фондовий ринок Росії переживає тепер чергове падіння, приблизно на 4,5%, через загрозу введення санкцій після обстрілу Маріуполя, який забрав життя аж 30 осіб. Крім того, вплив на ринок Росії робить також і значне зниження вартості нафти. Станом на сьогодні ціна нафти «Brent» знизилася до позначки 48,4 доларів. Після смерті Абдалли - короля Саудівської Аравії, наприкінці минулого тижня, ціна нафти становила 50 доларів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео