Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До квітня Україна і Росія мають домовитися щодо поставок газу

До квітня Україна і Росія мають домовитися щодо поставок газу
79650 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найближчим часом влада України і Росії має визначитися стосовно поставок газу в межах так званого «літнього газового пакету»


Найближчим часом влада України і Росії має визначитися стосовно поставок газу в межах так званого «літнього газового пакету». Як сказав Володимир Демчишин, український міністр палива та енергетики, це питання дві країни мають вирішити вже до 1 квітня.
Рішення про найскоріше з’ясування газових стосунків між Україною і Росією прийняли на тристоронніх переговорах у Брюсселі, які відбулися у понеділок. Зустріч представників України і Росії має відбутися за посередництва Європейської комісії. Такі умови необхідні через те, що під час перемовин обговорюватимуть не лише знижку, яку Росія може надати Україні, але й питання, що стосуються інших країн Європи – вартість транзиту газу, умови та вартість платежів за ці послуги.
Загалом Демчишин розраховує на проведення трьох зустрічей протягом наступних трьох тижнів. Він упевнений, що на одній з них сторонам вдасться досягти певних домовленостей.
При цьому Україна перебуває у доволі вигідних умовах, оскільки обсяг споживання російського газу поступово скорочується, що не дуже вигідно Кремлю, тож Росія має піти на певні поступки. Зокрема, експерти вважають нерозумним кроком блокування реверсних поставок, оскільки найперше це негативно відобразиться на економіці самої Росії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео