Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна поступово зменшує залежність від російського газу

Україна поступово зменшує залежність від російського газу
79616 ПЕРЕГЛЯДІВ

Експерти повідомляють, що цього року Україна ще більше наблизиться до газової незалежності від Росії


Експерти повідомляють, що цього року Україна ще більше наблизиться до газової незалежності від Росії. Поставки палива у найближчі місяці будуть суттєво знижені, крім того, була внесена передплата за газ, яка дозволяє отримувати його ще протягом 5 днів.
«Нафтогаз» повідомив про надання чергового траншу на рахунок російської газової компанії, що дозволить забезпечувати Україну паливом протягом 5 днів.
Українські газові експерти повідомляють, що в останні місяці відбувається значне зниження поставок палива з Росії, що свідчить про поступове зменшення газової залежності. Зокрема, у лютому Україна імпортувала загалом 2,1 мільярди кубометрів газу, серед яких – лише 0,9 кубів з Росії і 1,2 з Європи. При цьому аналітики стверджують, що навіть якщо вартість європейського палива буде вищою за російське, Україна все одно переходитиме на нього, використовуючи реверсні поставки, поступово зовсім відмовляючись від російського газу. Тільки таким чином держава зможе забезпечити собі повну незалежність від Росії.
На зустрічі представників Росії та України була сформована домовленість, що Росія поставлятиме газ Україні на умовах передплати і безперервно постачатиме транзитом газ у Європу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео