Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Донбас ризикує залишитися без газу

Донбас ризикує залишитися без газу
26636 ПЕРЕГЛЯДІВ

Окупований проросійськими бойовиками Донбас може залишитися без газопостачання, оскільки місцеві енергозбутні компанії вже тривалий час не виплачують борги за отримане пальне


Окупований проросійськими бойовиками Донбас може залишитися без газопостачання, оскільки місцеві енергозбутні компанії вже тривалий час не виплачують борги за отримане пальне.
У Міненерго України заявили, що постачати надалі газ на територію Донбасу немає сенсу, оскільки цей регіон вже давно не здійснює оплату за отримане пальне. У зв’язку з цим самопроголошені «республіки» отримали ультиматум: якщо вони не почнуть повертати борги, газ невдовзі відключать.
При цьому у відомстві запевняють, що можливе відключення від постачання газу буде зумовлене не тим, Донеччина і Луганщина налаштовані проти України, а виключно через борги.
Як повідомляє Володимир Демчишин, голова Міненерго, «Нафтогаз» отримав лише п’яту частину оплати за газу, який надавався окупованим територіям з серпня. При цьому щомісяця українська газова компанія витрачає на постачання палива на Донбас близько 60-100 мільйонів доларів. Міністр зауважив, що аби мати змогу постачати газ у цей регіон, влада має заощаджувати на інших галузях, зокрема медицині та освіті. Така ситуація надалі є неприйнятною для міністерства, зазначає Демчишин.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео