Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ціни на електрику знову зростуть

Ціни на електрику знову зростуть
53112 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 1 квітня українці більше платитимуть за електрику. Планується здорожчання у п’ять етапів і відбуватиметься воно впродовж 2 років


З 1 квітня українці більше платитимуть за електрику. Планується здорожчання у п’ять етапів і відбуватиметься воно впродовж 2 років. Експерти розповідають, що до 2017 року вартість електрики зросте у 3,5 рази.
Говорячи про подорожчання електрики, експерти називають цифру 19%. Саме настільки підніметься ціна на електроенергію вже починаючи з квітня. Загалом здорожчання цієї послуги для населення України відбуватиметься протягом найближчих двох років. Основа для таких змін – рішення про поступове підвищення ціни на електроенергію для населення, яке прийняла Національна комісія, що займається регулюванням питань енергетики та комунальних послуг. Така інформація з’явилася на сайті цієї структури.
Нові тарифи, згідно з рішенням комісії, почнуть діяти з 1 квітня 2015-го. Перший з п’яти прогнозованих етапів передбачає, залежно від індивідуальних обсягів споживання електроенергії, подорожчання від 3 до 22 гривень на місяць. Як і раніше, у питанні формування тарифів діятиме система заохочення економії – для тих, хто витрачає максимум 100 кіловат на місяць, діятиме ціна 37 копійок за 1 кВт/год. Якщо споживання електроенергії 101 кВт/год і більше, ціна зростатиме до 50 копійок. А для абонентів, що витрачають від 600 кіловат на годину, діятиме найбільша ціна – 1,4 кВт/год.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео