Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Хто заплатить за газ для Донбасу?

Хто заплатить за газ для Донбасу?
132658 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Газпром» та «Нафтогаз» готові до обговорення важливого для обох країн питання – хто має оплачувати газ, який використовує окупована проросійськими бойовиками східна частина України


«Газпром» та «Нафтогаз» готові до обговорення важливого для обох країн питання – хто має оплачувати газ, який використовує окупована проросійськими бойовиками східна частина України. Сторони впевнені, що найближчим часом вони розпочнуть обговорення цієї проблеми.
Під час тристоронніх перемовин, які відбулися 20 березня, тема оплати за газ, використаний Донбасом, піднімалася. Про це розповів Олександр Новак, міністр енергетики Росії. Однак сторони вирішили присвятити цій темі окрему зустріч. Є можливість домовитися і прийняти рішення не вдаючись до суду, однак не виключено, що українська та російська сторони будуть змушені вирішувати це питання через міжнародний арбітраж.
Як повідомляють, «Нафтогаз» повністю погасив заборгованість перед «Газпромом», яка складала 3 мільярди доларів, отримавши певну частину газу на умовах передплати.
Частина боргу, яку «Нафтогаз» ще має сплатити, складає 2,5 мільярди.
На тристоронній зустрічі у Брюсселі обговорювали також можливість надання знижки для України на оплату газу. Новак зазначив, що це питання російський уряд розглядатиме щоквартально.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео