Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Ізмаїлі закрився маслозавод

В Ізмаїлі закрився маслозавод
132764 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чергове українське підприємство, не витримавши кризи, припинило свою роботу. Про закриття маслоекстракційного заводу в Ізмаїлі оголосив його засновник і власник Дмитро Шидерев


Чергове українське підприємство, не витримавши кризи, припинило свою роботу. Про закриття маслоекстракційного заводу в Ізмаїлі оголосив його засновник і власник Дмитро Шидерев.
Після того як Дмитро Шидерєв, який є власником маслозаводу «Бессарабія-В», повідомив про закриття цього підприємства, без роботи залишилися сотні жителів Ізмаїла.
Головною причиною закриття заводу його власник назвав те, що держава тривалий час не повертає підприємству НДС, загалом борг складає вже 66 мільйонів гривень. Це спричиняє нездатність заводу виплатити банківські кредити, що значно виросли після стрімкого подорожчання долара.
У закритті підприємства звинувачують і міську владу, яка, за словами керівництва заводу, всіляко стояла на заваді нормальній роботі «Бессарабії-В», постійно влаштовуючи перевірки з боку прокуратури, податкової та інших служб. Однією з можливих причин тиску на маслозавод Шидерєв називає його бажання балотуватися на посаду міського голови. 
У результаті закриття підприємства, яке ще нещодавно стабільно працювало, без роботи залишилися більше 500 осіб.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео