Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна не залишиться без вугілля

Україна не залишиться без вугілля
185772 ПЕРЕГЛЯДІВ

У зв’язку з тимчасовою окупацією східного регіону проросійськими бойовиками, Україна не отримує достатньої кількості вугілля, левова частина якої завжди приходилася на Донбас.


У зв’язку з тимчасовою окупацією східного регіону проросійськими бойовиками, Україна не отримує достатньої кількості вугілля, левова частина якої завжди приходилася на Донбас. Однак українські енергетики знайшли вихід – протягом березня країна експортувала понад 150 тисяч тон вугілля з ПАР.
Після тимчасового перекриття кордону з Донецькою та Луганською областями і зменшенням кількості вугілля, яке поступає переважно зі сходу, Україна була змушена шукати нових постачальників. Один з них – Південноафриканська республіка. У Міністерстві енергетики повідомили, що лише за 25 днів березня Україна імпортувала більше 200 тисяч тон вугілля, з яких 155 тисяч тон прийшлося на Південноафриканську республіку, тоді як кількість імпортованого з Росії палива – лише 44,3 тисячі тон.
Загалом, як повідомляють у Міненергетики, у 2015 році Україна імпортує вугілля з Польщі, Південноафриканської Республіки та Росії. У лютому показники були схожі – з ПАР до України надійшло 154,3 тисячі тон, з Росії – 56,1 тисяча, а польського вугілля купили близько 46,5 тисяч.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео