Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи зможе Львівщина забезпечити Україну газом?

Чи зможе Львівщина забезпечити Україну газом?
26680 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Львівській області розпочали видобування природного газу. Про це повідомила Львівська обласна адміністрація.


У Львівській області розпочали видобування природного газу. Про це повідомила Львівська обласна адміністрація. Нове родовище, за офіційною інформацією відкрили у Жидачівському районі на Львівщині.
У Жидачівському районі на Львівщині відкрили родовище природного газу, що, як стверджують дослідники, сформувалося ще у мезозойську еру.
За інформацією Львівської обладміністрації, це родовище достатньо велике і має значний потенціал. За розробку родовища взялося підприємство «ЗахідНадраСервіс». Наразі компанія вклала у видобування близько п’ятдесяти мільйонів гривень. Спеціалісти підприємства зазначають, що окупити витрачені на розробку кошти зможуть протягом найближчих 5 років.
Щодоби львівське родовище дає 20 тисяч кубометрів газу. Наразі паливо планують продавати лише промисловим споживачам. Щодо вартості українського блакитного палива, вона буде значно нижчою за російський газ - орієнтовно на 2 тисячі гривень за кубометр.
Керівництво підприємства розраховує використовувати газове родовище не менше ніж 10 років. На скільки відсотків у майбутньому це джерело природного газу зможе забезпечити загальноукраїнські потреби, поки не з’ясували.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео