Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Експорт українського молока до Європи під загрозою

Експорт українського молока до Європи під загрозою
106340 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початком молочного сезону в Україні виникли нові проблеми. Виробники молочних продуктів не мають достатнього ринку збуту для своїх товарів.


З початком молочного сезону в Україні виникли нові проблеми. Виробники молочних продуктів не мають достатнього ринку збуту для своїх товарів. У зв’язку з кризою європейського ринку українським експортерам пропонують невигідні умови.
Активний сезон виробництва молочних продуктів в Україні розпочався. З ним у національного виробника виникли проблеми - європейський ринок не готовий приймати українські товари на вигідних для України умовах. Головна проблема виробників «молочки» - відсутність розподілення сортів молока. Зокрема, країни ЄС вимагають постачання молока сорту «Екстра» та відділення його від інших сортів. Українські виробники поки не запровадили таке розділення.
Крім того, у більшості європейські покупці пропонують за українські молочні продукти занадто низьку ціну, на яку національний виробник навіть за умови надмірного виробництва не погоджується.
Під великим питанням і китайський ринок, на який розраховували українські молочники. Українським виробникам поки не видали сертифікати на продаж молока до Китаю.
Головною проблемою цього сектора є замала підтримка виробництва молока та утримання молочних ферм державою. Приватні інвестори виявляють недостатню зацікавленість українським молочним виробництвом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео