Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Видобуток сланцевого газу в Україні під загрозою

Видобуток сланцевого газу в Україні під загрозою
159660 ПЕРЕГЛЯДІВ

Концерн Royal Dutch Shell може згорнути освоєння родовищ сланцевого газу в Україні


Концерн Royal Dutch Shell може згорнути освоєння родовищ сланцевого газу в Україні. Про це заявили представники компанії, пояснивши, що бойові дії у Донбасі заважають проведенню досліджень.
Концерн Royal Dutch Shell, який вивчає можливість видобутку в Україні сланцевого газу, думає над можливістю розірвання контракту з українською державною компанією. Цей британсько-голландський концерн, який кілька років тому заключив контракт з українською компанією «Надра Юзівська», може піти з України, оскільки за останній рік суттєво змінилися обставини, що не дозволяє повноцінно працювати над дослідженням українських родовищ.
Головною причиною можливого розірвання контракту представники Shell називають форсмажорні обставини, під якими розуміють бойові дії на території Донбасу, де розташована велика частина родовищ сланцевого газу.
Коли у 2013 році Україна підписала договір про співробітництво з компанією Royal Dutch Shell, основну ставку робили на поступове звільнення від залежності від російського газу.
Про небезпечні умови, у яких опинилася чимала частина родовищ сланцевого газу, представники Shell заявили ще минулого літа. Ще одна компанія – американська Chevron – вже відмовилась від розвідки родовищ сланцевого газу через наявність певних геополітичних ризиків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео