Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На українців чекає добровільно-примусове страхування нерухомості

106672 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Верховній Раді України було зареєстровано законопроект № 2402 "Про внесення змін до деяких законів України щодо обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників (наймачів) квартир у багатоквартирних житлових будинках", відповідно до якого хочуть ввести примусове страхування українських жител. Контроль за обовязковим страхуванням майна хочуть покласти на плечі управителів багатоквартирних будівель.

Такий законопроект дійде до розгляду та голосування не раніше осені.

Дане нововведення сприймається неоднозначно.

Так, з одного боку, у звязку з постійними пожежами, газовими вибухами та іншими лихами, люди отримують шкоду, іноді не сумісну з їхніми доходами, а за допомогою страховки власник матиме змогу без проблем вирішити подібну ситуацію.

З іншої сторони, такі закони безпосередньо стосуються населення, а отже вирішувати: чи приймати їх, чи ні повинно теж саме населення. Однак такого не відбувалось і даний законопроект був винесений фактично «тишком-нишком». А отже, складається цілком зрозуміле враження, що просто створюється нова ніша бізнесу для відмивання коштів.

Слід зазначити, що таке обов’язкове страхування може зайняти 40-ве місце серед інших, які вже введені в Україні, серед яких авіаційне, медичне тощо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео