Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Оформлення землі буде набагато простішим

80195 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Кабінеті міністрів прийняли рішення максимально спростити процедуру оформлення земельних ділянок. Як прогнозують, оформлення тепер буде відбуватися у п’ять разів швидше, ніж раніше.

Максим Мартинюк, який очолює Державну службу з питань геодезії, картографії та кадастру, розповів, що для українців значно спростять та пришвидшать процедуру оформлення землі у власність.

До цього часу процедура оформлення земельних ділянок займала тривалий проміжок часу — до півроку, крім того, для її здійснення власник мав сплатити дві тисячі гривень.

За словами Максима Мартинюка, новий порядок оформлення землі полягатиме у зменшенні кількості звернень до відповідних структур — якщо раніше власник землі мав відвідати певні організації близько десяти разів, то відтепер їхня кількість буде зменшена до двох. Суттєво скоротиться і термін оформлення земельних ділянок — тепер він має складати лише чотири місяці.

Крім того, у Кабінеті міністрів обіцяють зробити публічний доступ до баз даних власників землі. Це нововведення має працювати вже з 6 жовтня. Наразі доступ до цієї інформації надається лише нотаріусам для здійснення певних нотаріальних процедур.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео