Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Нове житло у Києві стало доступнішим

160312 ПЕРЕГЛЯДІВ

За результатами статистичних даних, на ринку нерухомості відбулися зміни: у серпні та вересні подешевшало первинне житло. Такі зміни стосуються переважно сектора економ-класу.

За словами експертів, на ринку столичної нерухомості відбулося зниження цін: у вересні середня вартість квартир первинного сектора порівняно з серпнем стала нижчою на 3,2 відсотка.

Як зазначають спеціалісти з нерухомості, квартири преміум-класу стали дешевшими майже на 4,5 відсотка. У новобудовах столиці вартість квартир економ-класу зменшилася на 3,4 % - середня вартість квадратного метра коштує 16,6 гривні за квадратний метр. Квартир бізнес-класу здешевлення торкнулося найменше — зменшення ціни, за статистикою, складає менше одного відсотка — вартість квадратного метра в елітних квартирах столиці в середньому 27 тисяч гривень за метр.

Найбільше пропозицій за результатами вересня у секторі економ-класу — таких квартир на ринку загалом 55 відсотків (при цьому 28 % - новобудови бізнес-класу, а 17 % належить до нового житла преміум-класу).

За статистикою, кількість пропозицій на житловому ринку первинного сектора у вересні збільшилася на 2 % у порівнянні з попереднім місяцем.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео