Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Компанії Саудівської Аравії будуть хмарочос-рекордсмен

214242 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поки українці чекають на важливу подію – прийняття державного бюджету, який не обіцяє бути легким, в інших країнах процвітає економіка й інвестують не лише в промисловість, а й в будівництво. Так в Саудівській Аравії наразі триває будівництво Jeddah Tower.

Здавалося, що в цьому особливого, однак родзинкою Jeddah Tower стане те, що після завершення будівельних робіт – вона має стати найвищою баштою на планеті, обігнавши нинішнього лідера Бурдж-Халіфа, висота якого вісімсот двадцять метрів. Отож, за попередніми даними Jeddah Tower буде мати один кілометр в висоту. У хмарочосі розміститься двісті п’ятдесят два поверхи, сто шістдесят сім з яких будуть використовуватися, як житлові.

Наразі побудовано всього двадцять шість поверхів. Перед початком будівництва, планували, що хмарочос сягне у височінь аж цілу милю, однак результати досліджень грунту показали, що земна поверхня такої конструкції просто не витримає.

Навколо вежі – рекордсмена мають намір збудувати невелике містечко.

Фінансування будівництва здійснюють компанії Jeddah Economic Company і Saudi Arabia’s Alinma Investment. Для того, щоб у світі з’явилася вежа, довжиною у тисячу метрів, компанії готові витратити 2,2 мільярди американських доларів, адже саме в таку суму обійдуться усі будівельні роботи.

Вежу планують звести за п’ять років, а отже, в 2020 році Jeddah Tower відкриє двері для перших відвідувачів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео