Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Скільки коштує квадратний метр квартири в містах України?

160853 ПЕРЕГЛЯДІВ

За даними інформаційно-дослідницького центру «Олімп – Консалтинг», який моніторив ринок нерухомості в Україні, то виходить дивна річ: якщо рахувати вартість одного квадратного метру квартири в столиці, то виходить, що ціна зросла на сімдесят відсотків й сягає майже дев’ятнадцяти тисяч гривень у порівнянні з цінами минулого року. Однак, тим людям, котрі розраховуватимуться в іноземній валюті, а саме в доларах, то один квадратний метр жилплощі подешевшав на цілих двадцять відсотків і тепер тим, хто хоче купити квартиру в Києві треба за один метр квадратний віддати всього одну тисячу двісті вісімдесят три долари.

Також спеціалісти центру визначили: скільки коштує квадратний метр площі квартири в містах України. Другим найдорожчим українським містом став Львів, де за вказану площу просять тисячу сорок вісім доларів. Трійку найдорожчих закриває Одеса. Тут за метр квадратний треба віддати тисячу дев’ять доларів. Найдешевше місто – Івано –Франківськ, де ціна складає п’ятсот п’ятдесят три долара. У Херсоні відповідно п’ятсот дев’яносто доларів, у Кіровограді – п’ятсот шістдесят дев’ять доларів, у Черкасах – шістсот один долар, в Чернігові – п’ятсот вісімдесят шість доларів, у Дніпропетровську – шістсот дев’яносто два долари, а у Харкові – сімсот п’ятдесят два долари.

Єдине, що потрібно врахувати, говорячи про здешевлення цін на нерухомість в доларах, це те, що українці зарплату отримують в гривнях. І більшій частині українців, щоб купити квартиру доведеться працювати три життя.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео