Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

2016 - черговий важкий рік для українського ринку нерухомості

26902 ПЕРЕГЛЯДІВ

За словами експертів, 2016 рік не принесе українському ринку нерухомості очікуваного покращення. Рік буде важким, на що вплинула проблемна ситуація в економіці країни, найбільша інфляція за останні 20 років. У результаті сумних подій українці не мають змоги інвестувати в нерухомість, про що свідчать й дані тих чи інших будівельних компаній. Різко впав попит на квадратні метри України, як наслідок і знизились прибутки компаній. Однак, навіть попри це компанії готові вже з початку поточного року підняти вартість квартир ще на 10-15%.

Так, за минулий рік ринок нерухомості помітно «збіднів». Приміром, Державна служба статистики зазначає, що загалом обсяги будівництва в країні впали на 19%. Так, в столиці за торішній час було укладено всього лише 8,5 тисяч договорів купівлі-продажу нерухомості, що в 2 рази менше за результати 2014-го року.

Виокремлюється той факт, що позитивно на ринок впливає девальвація гривні. Адже люди не впевнені в своєму завтрашньому дні, а отже ті, хто працює з гривневою масою вирішують вкладати кошти в нерухомість, таким чином підживлюючи ринок.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео