Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Який податок на нерухомість сплачуватимуть українці?

26928 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно нових правил, встановлених Податковим кодексом, українцям доведеться сплачувати до державного бюджету значно більші кошти. Окремі власники нерухомості сплачуватимуть до 25 тисяч гривень за рік.

Зміни до податкової системи України, які набули чинності з початку року, впроваджують нову систему оподаткування нерухомості, що входить до приватної власності громадян. Наприклад, громадянам, які мають у власності нерухомість площею від 500 квадратних метрів, доведеться сплачувати до бюджету держави значно більше — близько 25 тисяч гривень на рік.

За словами експертів, така сума не є критичною, оскільки не всі українці реєструють господарські будівлі, що їм належать, зокрема, багато громадян мають гаражі та різні будівлі господарського призначення, що поки що не внесені до електронного реєстру. Крім того, як зазначають експерти, саме така система оподаткування вже тривалий час діє у західних країнах, що сприяє наповненню бюджету держав.

За інформацією, яку подають очільник національної ради ріелторської палати, усі претензії до громадян, які не сплачуватимуть податок у необхідному розмірі, будуть вирішуватися за допомогою звернення до суду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео