Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Фінляндія побоюється гібридної війни з Росією

134498 ПЕРЕГЛЯДІВ

Комітет національної безпеки Фінляндії створив список дій, які можуть призводити або бути методом гібридної війни. Список постійно поповнюється. Раніше в країні вважались загрозами тероризм та війни з іншими країнами. Відтепер до цього ряду додається ще й продаж нерухомості іноземним представникам та інформаційна війна.

Так, за словами представників консалтингової компанії Control Risks Стена Хартікайнен, після розпочатого конфлікту між Україною та Росією, відносини Фінляндії з останньою значно погіршились. Незважаючи на той факт, що наразі немає прямої загрози війни між Фінляндією та Росією, однак побоювання у фінському середовищі набирають обертів. Тому, хоча і не сказано прямо можливу загрозу з боку саме Росії, однак вважають, що саме це змушує фінів вносити до списку небезпек продаж нерухомості іноземцям.

Відомо, що починаючи із 2000-го року все більше і більше земельних ділянок у Фінляндії купували росіяни. Тепер Гельсінкі вважають загрозливою володіння значної кількості земель росіянами поблизу стратегічних об‘єктів, що може загрожувати територіальній цілісності Фінляндії.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео