Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці все частіше готові витрачати гроші на придбання «смарт-квартир»

Українці все частіше готові витрачати гроші на придбання «смарт-квартир»
108405 ПЕРЕГЛЯДІВ

40% - на стільки громадяни нашої держави стали біднішими лише за декілька років у результаті гривневої девальвації. Через цей прикрий економічний факт українці все частіше відмовляються від однокімнатних квартир, якщо мова заходить про придбання нерухомості, та звертають свою увагу на так звані невеликі смарт-квартири або квартири-студії.

Цей тип нерухомості, з точки зору експертів, наразі є найбюджетнішим варіантом українського житла. 15-20 квадратних метрів, які українець, придбавши подібну квартиру, отримає у результаті, звісно, не вистачить для повноцінної родини з трьох людей. Але, за словами економістів, така смарт-квартира у якості купівлі першої нерухомості для одного – варіант більш ніж просто ідеальний.

Цікаво, що невеликі квартири дозволяють своєму володареві суттєво економити на рахунках за комунальні послуги. Якщо стандартна квартира у 40 квадратних метрів змушує людину сплачувати за неї більше 1300 гривень на місяць, у два рази менша «смарт» обійдеться українцеві у 659 гривень. Придбати ж її можна вже за десять тисяч американських доларів.

Варто відзначити, що економічні прогнози щодо чергового падіння гривні та майбутнього зростання долару ріелторів не радують. Якщо це дійсно станеться, то українська купівельна спроможність впаде ще нижче і ціни на нерухомість змушено переглядатимуться у бік їх зменшення. Поки що традиційно найдорожчою є нерухомість у столиці України – Києві. Найдешевші квартири слід шукати у Запоріжжі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео