Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні все вигідніше вкладати гроші у відкриття хостелів

В Україні все вигідніше вкладати гроші у відкриття хостелів
243769 ПЕРЕГЛЯДІВ

Модні, молодіжні та достатньо комфортабельні для проживання людей гуртожитки, найкраще знайомі широкому загалу за своєю іноземною назвою «хостели», набувають все більшої популярності у нашій країні. Сьогодні існує дійсно велика потреба в місцях для розміщення великих груп, тож українські підприємці серйозно взялися за створення гуртожитків на кілька десятків осіб. Спираючись на той факт, що рік за роком наша держава приймає все більше іноземних гостей та туристів, потреби України в хостелах тільки почали задовольнятися.

Раніше однією із найголовніших перепон під час відкриття такого гуртожитку було українське законодавство, оскільки для нашої держави поняття «хостел» було зовсім новим. Проте, сьогоднішня ситуація демонструє більшу лояльність та гнучкість українських законів до іноземних понять, тому кваліфікувати пов'язану із хостелами діяльність варто як готельну. Якщо ж гуртожиткове приміщення за своїми розмірами та технічним обладнанням відповідає державним стандартам, то проблем із законом у підприємця у майбутньому не виникатиме.

Цікаво, що сьогодні найбільше хостелів відкривається в Одесі та Львові. До того ж, слугувати гуртожитком може навіть власна квартира, якщо її габарити дозволяють розмістити до тридцяти осіб. Для того ж, аби обладнати її усім необхідним, готельєру доведеться вкласти біля п'ятнадцяти тисяч американських доларів. Окупиться ж ця сума вже у 3-5 років. Крім того, експерти радять підприємцям дотримуватися міжнародних стандартів та не економити на ванних кімнатах і душових, аби не налякати закордонних гостей. Варто відзначити, що велике значення для жителів хостелу мають і спеціально обладнані зони для курців.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео