Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські подружжя ділитимуть недобудовану нерухомість по-новому

Українські подружжя ділитимуть недобудовану нерухомість по-новому
136936 ПЕРЕГЛЯДІВ

Віднині процедура розділення недобудованих будинків у нашій державі значно спрощена через відповідну законодавчу постанову, прийняту Верховним Судом України. Таким чином, будь-яка недобудова тепер прирівняна до готової нерухомості, а запускати її в експлуатацію мають право як чоловік, так і дружина.

 

Цікаво, що під час розлучення один з подружжя нерідко вдавався до досить хитрого прийому: аби не розділяти нерухомість, він просто не вводив його в експлуатацію, не підключаючи споруду до світла чи води. Оскільки раніше закон регламентував відсутність розділення недобудованої нерухомості, сьогоднішнє законодавство дозволяє другій половині подружжя у судовому порядку домогтися розділу навіть недобудованого нерухомого об'єкту з подальшим визнанням права власності на нього.

Варто відзначити, що вищезазначена постанова ВСУ, з точки зору українських юристів, викличе нові хвилі реєстрації нерухомості за рахунок «розлучної складової». Крім того, юристи вважають, що обрання другою частиною подружжя правового способу вирішення питання стосовно розділу нерухомого об'єкту прискорить процес прийняття рішення судом. Причому, на користь тієї особи, котра не обходить український закон.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео