Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Обсяги будівництва в Україні продовжують зростати

Обсяги будівництва в Україні продовжують зростати
138310 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже 44 мільярди гривень цьогоріч вже вкладено у будівництво нерухомості на території нашої держави, через що у відсотковому співвідношенні показники поточного року на більш ніж 13% перевищують цифри аналогічного періоду 2015-го.

 

Найбільшу частину суми – біля 23-ох мільярдів гривень – було витрачено у період із січня по вересень. Будівництво житлових будинків, спираючись на ці цифри, коштувало трохи менше за 12 мільярдів гривень, а іншу половину суми склало створення нежитлової нерухомості. Спорудження ж інженерних об'єктів обійшлося їх замовникам у майже 21 мільярд гривень. Загалом, саме нове будівництво, а також технічне переоснащення і реконструкція склали левову частку усіх будівельних робіт цього року – 82%.

За кількістю будівельних робіт наразі лідирують Київ та Харківщина. Цікаво, що, попри зростання показників будівництва об'єктів української нерухомості, столиця України переживає не найкращі часи, оскільки пропозиція варіантів новозбудованого житла значно перевищує сьогоднішній попит на нього. Тож деякі будівельні компанії змушені згортати власну діяльність та заморожувати проекти, залишаючи їх недобудованими.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео