Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ангела Меркель украй обурена новим законом Ізраїлю

Ангела Меркель украй обурена новим законом Ізраїлю
57268 ПЕРЕГЛЯДІВ

Німецький канцлер різко змінила щорічні традиції проводити саміт у Ізраїлі, який зазвичай припадає на 10 травня. Щоправда причина такої зміни стала відомою не одразу.

Першочергова причина, яка призвела до скасування візиту, пов'язана з виборами до німецького парламенту, який має пройти восени 2017 року. Принаймні, так звучить офіційна версія події. Та якщо вірити німецьким та ізраїльським газетам, канцлера шокував закон Ізраїлю стосовно відчуження земель приватних палестинських власників.

Таку думку розділила низка німецьких депутатів, які прийняли сторону Меркель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ізраїль наперекір міжнародній позиції ввів у дію закон про поселення на земельних ділянках, які належать Палестині, ізраїльтян. Згідно нововведенню єврейські поселення, які розташовані на західній стороні Йордані, стають цілком законними.

Нагадаємо, у кінці грудня Президент Палестини Махмуд Аббас заявив, що готовий розпочати переговори з ізраїльським колегою стосовно перемир'я. Проте це можливе, підкреслив очільник палестинців, якщо Ізраїль перегляне свої плани на будівництво та заселення на палестинській території, яку незаконно окупували ізраїльтяни.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео