Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Туреччина виставила на продаж ціле місто

Новини України: Туреччина виставила на продаж ціле місто
158851 ПЕРЕГЛЯДІВ

Залишки стародавнього міста були виставлені на продаж у Туреччині.


Залишки стародавнього міста були виставлені на продаж у Туреччині. Місто Баргалія сягає своїм корінням 5 століття до нашої ери. Воно знаходиться на півночі півострова Бодрум, що є популярним місцем відпочинку.
Місто Баргалія рекламується агентством нерухомості так само, ніби на продаж виставлено звичайний будинок відпочинку, хоча на цьому місці будівельні роботи є забороненими. Рекламне оголошення описує Баргалію як «місце найвищого археологічного значення, яке звернене до озера Bird Heaven Lake поруч із селищем Богазиці, з видом на море».
Потенційні покупці повинні викласти кругленьку суму за ціле місто – близько 6,3 мільйонів фунтів (22 мільйони турецьких лір). Але майбутній власник матиме право на всі скарби, знайдені під час розкопок підземель Баргалії. Археологи припускають, що там лежать залишки амфітеатру, храму та некрополя Візантійської епохи.
Проте археологи висловили свою ноту протесту та хочуть, аби місто було куплене турецьким урядом, щоб забезпечити йому належний догляд та охорону, проте влада запевняє, що фінансовий бік питання є недоступним для неї. Представник асоціації археологів Бінур Челебі розповідає, що через приватне привласнення цієї ділянки стали неможливими археологічні роботи. При цьому нові власники не мають права проводити тут будівельні роботи.
Підвищує ціну міста його зв’язок із грецькою міфологією. За легендою, міфічний герой Беллерофонт назвав це місто на честь свого друга Баргілоса, який помер від поштовху крилатого коня Пегаса.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео