Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Доступне житло - молодим

Доступне житло - молодим
238997 ПЕРЕГЛЯДІВ

Актуальною в Україні завжди буде проблема забезпечення молоді житлом. Зазвичай, молоді люди чи сім’ї не в змозі купити власну квартиру, тому вони «перебиваються» на зйомних.


Актуальною в Україні завжди буде проблема забезпечення молоді житлом. Зазвичай, молоді люди чи сім’ї не в змозі купити власну квартиру, тому вони «перебиваються» на зйомних. А коли постає питання заводити дітей чи ні, проблема з житлом постає величезним аргументом проти. Державі важко забезпечити всіх громадян дахом над головою, тому чекати своєї черги на безкоштовне житло можна багато років.
Але підтримувати українську молодь уряд не перестає. У 2012 році була затверджена Державна програма забезпечення молоді житлом. Вона повинна діяти з 2013 по 2017 рік. Але, на жаль, про неї знає дуже мало наших громадян.
У рамках цієї програми, молоді люди віком до 35 років мають право отримати пільговий кредит на купівлю чи будівництво власного житла. Держава ж надає підтримку у розмірі 30% вартості житлової площі. Потрібно лише звернутись до Державного фонду сприяння молодіжному будівництву. Термін повернення кредиту – 30 років.
Але зважаючи на важку економічну ситуацію в країні, не кожен буде спроможним сплачувати такий кредит. Тому варто зважити всі «плюси» та «мінуси» ситуації, а тоді вже робити вибір.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео