Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Харківська нерухомість стрімко дешевшає

Харківська нерухомість стрімко дешевшає
133068 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нерухомість у Харкові останнім часом невпинно дешевшає. За минулий рік вартість квартир у місті знизилася на 50 відсотків. Зараз продавці нерухомості готові зменшувати вартість ще на 20-30 відсотків.


Протягом року зниження вартості житла вторинного сектора у Харкові сягнуло 50 відсотків. Так, рік тому за квадратний метр на вторинному ринку просили 1000 доларів, зараз вартість одного метра – лише 500 доларів.
Однією з головних причин таких змін вважають знецінення гривні і загальну економічну нестабільність, у якій громадяни намагаються не витрачати гроші. Незважаючи на певну стабілізацію ситуації у травні активність у сфері купівлі і продажу житла все одно є невисокою.
За словами експертів з нерухомості, придбати однокімнатну квартиру площею 30 кв.м. на околиці Харкова можна за 15 тисяч доларів, у центрі – майже вдвічі дорожче. Найбільше на ринку нерухомості Харкова дво- та трикімнатних квартир. Їхня вартість є трохи дорожчою і починається від 400 доларів за квадратний метр. Такою самою є вартість трикімнатних помешкань.
Вартість житла у вторинному секторі великою мірою залежить від цінових тенденцій у новобудовах. Там квадратний метр оцінюється у 7-12 тисяч гривень.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео