Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Процес корпоратизації "Укрзалізниці" розпочато

133524 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Укрзалізниця» перебуває на етапі перетворення на публічне акціонерне товариство. Таке рішення прийняли у Кабінеті міністрів з метою реформування та осучаснення головної залізничної компанії України.

Відповідно до рішення уряду України, “Укрзалізниця” переживає процес корпоратизації. Як розповів очільник міністерства інфраструктури Андрій Пивоварський, згідно з рішенням Кабінету міністрів, її реформування розпочнеться з процесу корпоратизації.

Андрій Пивоварський зауважив, що корпоратизація компанії не означає можливість приватизації, оскільки її продаж у приватну власність заборонений законом.

За словами Пивоварського, повністю здійснити процес реформування “Укрзалізниці” можна лише виконавши всі етапи:прийняти закони про залізничний транспорт і Нацкомісію регулювання транспорту. Крім того, реформування передбачає зміну більше ніж 50 підзаконних актів.

За словами голови Міністерства інфраструктури, для того щоб повністю закінчити реформування “Укрзалізниці”, потрібно кілька років. Відомство розраховує завершити реформу за 2-3 роки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео