Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

За три роки “Укрзалізниця” повністю оновиться

53575 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зміни у системі головної залізничної компанії України скоро розпочнуться: Світовий банк схвалив законопроект стосовно реформування “Укрзалізниці”, тож через 3-5 років українці можуть очікувати на появу оновленої залізничної системи.

Як повідомили у Світовому банку, законопроект, що стосується проведення реформ у системі “Укрзалізниці”, який зареєстрували у Верховній Раді, може бути реалізований. За словами спеціалістів цієї міжнародної організації, даний проект може значно поліпшити систему залізничного транспорту України. Положення цього проекту, згідно підсумкам експертів, відповідають європейським стандартам залізничного транспорту.

У Світовому банку не лише дали добро на проведення реформ згідно законопроекту, але й пообіцяли допомогти фінансово у здійсненні потрібних змін.

Як розповів очільник “Укрзалізниці” Сергій Вовк, майбутні зміни полягають у створенні на базі існуючої компанії акціонерного товариства. Важливим буде нововведений принцип соціального замовлення, який полягатиме у запровадженні компенсації збиткових пасажирських перевезень. Кошти на такі компенсації мають виділятися з державного або міського бюджету. Значно покращитися має рівень обслуговування пасажирів.

Загалом реформа “Укрзалізниці”, за попередніми прогнозами, займе від 3 до 5 років.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео