Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З 1 січня українська залізниця подорожчає

240946 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку 2016 року в “Укрзалізниці” стануться зміни, про які вже попередило керівництво компанії: з 1 січня відбудеться перше підвищення тарифів на залізничний транспорт, а за півроку планується друге підвищення цін.

Андрій Пивоварський розповів про найближчі плани керівництва головної залізничної компанії держави. За його словами, об’єктивні обставини вже давно вимагали підвищення цін на тарифи. Тож подорожчання квитків на поїзди відбудеться з 1 січня 2016 року. Як розповів Пивоварський, у січні ціни на квитки стануть дорожчими на 15 відсотків. А для того щоб вартість квитків перекривала всі витрати компанії і дозволяла проводити оптимізацію обслуговування пасажирів, вартість квитків підвищать ще раз — орієнтовно 1 липня. Друге подорожчання також має складати 15 відсотків.

Серед аргументів, які Пивоварський навів на користь подорожчання — той факт, що в Україні зараз найнижчі тарифи серед усіх сусідніх держав.

Ще одна причина підвищення тарифів — можливість провести капітальний ремонт залізниці: компанія зможе закупити достатню кількість нових вагонів, локомотивів та рейок. Таким чином, збільшення тарифів у кінцевому рахунку допоможе економіці держави.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео